Menu Sluiten

Hoe Lang Duurt De Aanleg Van Een Sportveld

Bij `Tom Gazon` kan je terecht voor het aanleggen van gazon, sportvelden, paardenbodems maar ook voor omheiningen, stallen en botbeschermers.

88807608880760

More info

tags: Aanleg Sportvelden – Aanleg Van Gazon – Aanleggen Parkings – Bedrijven Sportvelden Aanleggen – Gewapend Gazon – 

Wenst u meer info over hoe lang duurt de aanleg van een sportveld kijk dan vlug op https://tuymansenzoon.be | Hoe Lang Duurt De Aanleg Van Een Sportveld

Sportvelden: Hoe lang duurt de aanleg van een sportveld?

Als een stad of gemeente besluit om een nieuw sportveld aan te leggen, is dit vaak een grote en belangrijke investering. Of het nu gaat om een voetbalveld, hockeyveld of tennisbaan, de aanleg van een sportveld is een proces dat zorgvuldig gepland en uitgevoerd moet worden. Maar hoe lang duurt dit proces eigenlijk? In dit artikel gaan we dieper in op de tijd die nodig is voor de aanleg van een sportveld.

Stap 1: Voorbereiding (1 week)

Voordat er begonnen kan worden met de daadwerkelijke aanleg van het sportveld, moet er eerst een grondige voorbereiding plaatsvinden. Dit begint met het maken van een ontwerp en het bepalen van de afmetingen en lay-out van het veld. Ook wordt er gekeken naar de ondergrond en welk type gras het meest geschikt is voor het beoogde sportveld. Al deze zaken kunnen in ongeveer een week tijd geregeld worden.

Stap 2: Grondwerk (2-3 weken)

Zodra het ontwerp en de afmetingen van het sportveld zijn vastgesteld, kan het grondwerk beginnen. Dit omvat het egaliseren en nivelleren van de grond, het verwijderen van obstakels en het aanbrengen van drainage. Dit is een belangrijke stap om ervoor te zorgen dat het veld goed waterdoorlatend is en er geen plassen blijven staan na regenval. Het grondwerk neemt doorgaans 2 tot 3 weken in beslag.

Stap 3: Aanleg van de onderlaag (1 week)

De volgende stap is het aanleggen van de onderlaag van het sportveld. Dit is een belangrijk onderdeel van de aanleg, omdat het zorgt voor een stabiele basis voor het gras. Afhankelijk van het type sportveld kan dit bestaan uit een laag zand, menggranulaat of lava. Deze laag wordt aangebracht en vervolgens verdichten geëgaliseerd.

Stap 4: Gras zaaien of leggen (2-3 weken)

Nu is het tijd voor het daadwerkelijke gras. Als er gekozen is voor het zaaien van gras, duurt het ongeveer 2 tot 3 weken voordat het gras volledig is gegroeid. Dit kan echter nog langer duren, afhankelijk van de weersomstandigheden. Het leggen van graszoden is een snellere optie en duurt doorgaans maar 1 tot 2 weken.

Stap 5: Afwerking (1-2 weken)

Als het gras eenmaal is gezaaid of gelegd, is het tijd voor de laatste fase van de aanleg van het sportveld. Dit omvat het aanbrengen van lijnen en eventueel logo’s, het plaatsen van doelen en/of netten en het afwerken van de omheining. Deze fase neemt meestal 1 tot 2 weken in beslag.

Conclusie

Al met al duurt de aanleg van een sportveld gemiddeld zo’n 6 tot 9 weken. Dit kan echter variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de grootte en complexiteit van het veld, het type gras en de weersomstandigheden. Daarom is het belangrijk om een goed plan te maken en rekening te houden met eventuele vertragingen. Ook is het aan te raden om een ervaren en professioneel bedrijf in te schakelen voor de aanleg van uw sportveld. Zo bent u verzekerd van een kwalitatief en duurzaam resultaat.

Kies voor Tuyman en Zoon voor de aanleg van uw sportveld

Tuyman en Zoon is een ervaren en gespecialiseerd bedrijf in de aanleg van sportvelden. Met meer dan 30 jaar ervaring en de nieuwste technieken en materialen zorgen wij voor een perfect aangelegd sportveld dat voldoet aan al uw wensen en eisen. Onze ervaren medewerkers zorgen voor een vakkundige uitvoering en een snelle oplevering. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.


Onderstaand kan u algemene informatie vinden doch deze behoort niet specifiek tot bovenvermeld bedrijf
.

Hoe lang duurt de aanleg van een sportveld

!–StopPubText–>.